Aktuelt

Malbec – som skapt for en god matopplevelse

Malbec-druen stammer opprinnelig fra Bordeaux, men er mest kjent som Argentinas nasjonaldrue da den trives eksepsjonelt godt i vindistriktet Mendoza ved Andesfjellene.

Smaken av jul

Julen nærmer seg raskt nå og det er mange av oss som gleder seg til juleribbe og sprøstekt svor. Her får du oppskriften på hvordan du får til en perfekt ribbe og hvilken vin som passer til.

Løft tacomiddagen til nye høyder!

At taco er en av våre mest uformelle og brukte matretter er ingen hemmelighet. Nordmenn elsker taco til middag, gjerne på fredagskvelden sammen med et glass rødvin og fjernkontrollen innen rekkevidde.

Fra California til Hitra

Med storfint besøk av vinmaker Bob Blue fra California, satte vi oss i bilen en vakker høstdag og kjørte til Hitra. Der hadde vi en avtale med HitraMat som skulle fortelle oss om den berømte Hitrakrabben.

Lyst og lett

De fleste har sikkert fått med seg at nye og sterke trender innen mat og vin øker for fullt. Vi vil drikke lysere, lettere og mer miljøvennlig. Hvitvin og rosévin øker gjennom hele året og miljøvennlige forpakninger har kommet for å bli.

6 myter om rosévin

Vi kan fastslå at rosévinssesongen er i full gang, men hva er egentlig sant om rosévin? Det finnes mange misforståelser og myter om rosévin og her er seks av de vanligste mytene.

Økologisk eleganse fra California

En av de største og viktigste faktorene i økologisk landbruk, er jordsmonnet. Når druene dyrkes økologisk og bærekraftig blir resultatet sunnere vinstokker og renere viner.

Marcelo Papa er kåret til årets vinmaker

Vi er veldig stolte av å kunngjøre at sjefsvinmaker og tekniske direktør, Marcelo Papa, har blitt kåret til årets vinmaker av vinjournalist og Master of Wine, Tim Atkin i hans "Chile 2019 Special Report".

Høstens viltkalender

Nå står viltkjøttet på menyen, med smak av det dyrene spiser: norsk natur. Det er bare å nyte høstens vilt.

Meitemark i arbeid hos Fetzer Vineyards

Hos Fetzer arbeider millarder med meitemark som renser 64 millioner liter vann årlig, og sparer miljøet for 85% mindre bruk av energi.