Aktuelt

Thanksgiving – høstens herligste måltid

Noe av det beste som har kommet fra Amerika må vel være tradisjonen med Thanksgiving. Et stort, deilig måltid sammen med familie...

Spicy blåskjell & Riesling

Blåskjell finnes langs hele norskekysten og er som vi vet best på høsten og vinteren. Da er det kjølig i vannet og...

Riesling fra Østerrike til fårikål

Høsten er her og september betyr fårikålsesong. Fårikålen er kåret til Norges nasjonalrett og  den er enkel å lage.  Det er mye spennende å velge som drikkefølge bl.a er Riesling fra Tyskland eller Østerrike perfekt følge til fårikål. 

Stadig flere vinflasker med pant!

Å pante er miljøvennlig og Vinmonopolet lanserer stadig flere vinflasker laget av plast med pant. Panteordningen i Norge er en stor nasjonal dugnad som betyr mye for miljøet. Alt som pantes blir resirkulert, og Norge er et forbilde for andre land.

Gå for rosa 17. mai!

Våren her er, solen titter frem og 17. mai nærmer seg med stormskritt. Det blir en annerledes 17. i år, men la oss gjøre det beste ut av det og bruke litt tid på å planlegge mat og drikke til den store dagen.

Er du klar for årets grillsesong?

Nå tørker vi støvet av grillen og gjør klart for årets grillsesong. Vi nordmenn er glade i å være ute og her får du tips til noen deilige chilenske grillspyd du kan lage på grillen i sommer.

Påskelam med argentinsk vri

Argentinas verdenskjente Malbec-viner er et perfekt følge til påskelammet. Vi har i samarbeid med kjøkkensjef Marcos Scorza utarbeidet noen spennende oppskrifter med inspirasjon fra landet.

Chiles unike rødvinsdrue Carmenere

Nå har du sjansen til å bli bedre kjent med Chiles unike rødvinsdrue Carmenere, en kompleks smaksbombe av mørke bær og frukter med preg av tobakk, urter og krydder.

Malbec – som skapt for en god matopplevelse

Malbec-druen stammer opprinnelig fra Bordeaux, men er mest kjent som Argentinas nasjonaldrue da den trives eksepsjonelt godt i vindistriktet Mendoza ved Andesfjellene.

Smaken av jul

Julen nærmer seg raskt nå og det er mange av oss som gleder seg til juleribbe og sprøstekt svor. Her får du oppskriften på hvordan du får til en perfekt ribbe og hvilken vin som passer til.