Emiliana Organic Vineyards

EmilianaEmiliana Organic Vineyards, verdens største økologiske vinprodusent etter areal, ble grunnlagt i Chile i 1986 under navnet «Bodegas y Viñedos Santa Emiliana» av familien Guilisasti og omgjort til 100% økologisk landbruk i 1999. Vingården har nå mer enn 1500 hektar vingårder i Maipo, Casablanca og Colchagua og eksporterer vin til mer enn 60 land over hele verden.

Emiliana er overbevist om at bærekraftige, økoligiske og biodynamiske jordbruksmetoder skaper sunnere og mer produktive vingårder som igjen gir høyere druekvalitet med en unik karakter og som tydelig uttrykker deres terroir. Emilianas arbeid er basert på to grunnleggende prinsipper: omsorg for miljøet og respekt for ansatte.

Økologiske og biodynamiske viner
100% av Emilianas dyrking er økologisk sertifisert. I vingårdene jobber høner for å holde insekter borte, mens alpakkaer, sauer og hester bidrar med gjødsel og rydder ugress, mens fuglehus tiltrekker fugler som spiser skadelige insekter. 100% av det økologiske materialet resirkuleres eller komposteres. Mellom vinstokkene dyrkes «cover crops», noe som forhindrer erosjon og gjør jorden fruktbar. Energibruk effektiviseres ved hjelp av solceller og biodrivstoff, mens utslipp av karbondioksid reduseres. 10% av arealet til hver vingård består av biologiske korridorer. 100% av alle glassflasker og korker er produsert av resirkulert materiale.

70% av Emilianas dyrking er også biodynamisk sertifisert. I de sertifiserte vingårdene brukes den biologiske kalenderen, og i utsatte tider av året brukes mineral- og mikrobielle behandlinger for å gi energi og styrke til jord, kompost og vegetasjon.

For å redusere vannbruken benyttes hovedsakelig dryppvanning, noe som er 80% mer effektivt enn tradisjonell vanning. På samme tid har «cover crops» redusert vanningsbehovet med opptil 90%.

Fairtrade
Emiliana prioriterer samfunnsansvar og er sertifisert Fairtrade og IMO – Fair for Life. Emiliana driver en rekke prosjekter; blant annet har alle ansatte tilgang til private dyrkningstomter, stipend utdeles årlig for studier og det gis opplæring for produksjon av honning, olivenolje, urter, grønnsaker og druefrøolje som selges i vinbutikken i Casablanca. Overskuddet går i sin helhet til den ansvarlige arbeideren.