Marcelo Papa er kåret til årets vinmaker

Viña Concha y Toros vinmaker Marcelo Papa, er kåret til “Winemaker of the Year” av Tim Atkin.

Vi er veldig stolte av å kunngjøre at sjefsvinmaker og tekniske direktør, Marcelo Papa, har blitt kåret til årets vinmaker av vinjournalist og Master of Wine, Tim Atkin i hans «Chile 2019 Special Report».

Denne utmerkelsen plasserer Marcelo Papa i det øverste sjiktet av anerkjennelser gitt av Tim Atkin. Dette bekrefter Papas posisjon som en av de mest fremtredende vinmakere i verden.

 

 

«Jeg er veldig fornøyd og det er en stor ære å motta denne bekreftelsen. Vi er midt i innhøstingen og jeg vil gjerne markere at denne prisen ikke bare er for meg, men for hele staben som deltar i vinproduksjonen. Jeg er det offentlige ansiktet utad, men denne bekreftelsen er til hele Viña Concha y Toro,» sier Marcelo Papa.

Marcelo Papa har hatt en fremragende karriere hos Viña Concha y Toro, noe som har gjort ham fortjent til alle priser han har mottatt. Han ble uteksaminert i jordbruksteknikk fra Pontificia Universidad Católica de Chile og begynte i selskapet i 1998. Etter to tiår som vinansvarlig for merkevarene Marques de Casa Concha og Casillero del Diablo, ble Marcelo i slutten av 2017 også utnevnt til teknisk direktør for Viña Concha y Toro, noe som betyr at han også leder den tekniske styringen av hele selskapets portefølje.

 

Om Tim Atkin

Master of Wine, Tim Atkin er en prisvinnende vinjournalist, foredragsholder, fotograf og kommentator. Han er også dommer i flere internasjonale vinkonkurranser og hans hjemmeside www.timatkin.com  er allment lest, sitert og kommentert i sosiale medier.

 

Om Viña Concha y Toro

Viña Concha y Toro S.A. (etabl. 1883), er Latin-Amerikas ledende vinprodusent og har en fremtredende posisjon blant viktige vinfirmaer i verden. Firmaet eksporterer til 140 land, eier 11 300 hektar vinmarker og er verdens 4. største vinprodusent i volum.

Concha y Toro Group har hovedsete i Chiles hovedstad Santiago. Salget av over 36 millioner kasser med vin på verdensbasis, håndteres av mer enn 3000 ansatte. Den største merkevaren, Casillero del Diablo, er i konstant vekst, men også Viña Maipo og Fetzer har sterke posisjoner i det norske markedet.