Oppdag økologisk Pinot fra Chile på den internasjonale Pinot Noir dagen!

Julkaistu: 16.8.2024

Den 18. august markerer vi i kalenderen for å hedre en av verdens mest ettertraktede drue, nemlig Pinot Noir. Med røtter som strekker seg helt tilbake til romertiden fortjener denne druen sin egen dag og vi feirer dens skjøre personlighet, elegante stil og komplekse karakter.

Vintrenden nordmenn elsker: Frisk og lett Pinot Noir
Nordmenn har lagt sin elsk på Pinot Noir-druen de siste årene og den treffer rett på trenden med å drikke lysere og lettere vintyper. Med sin slanke kropp og lyse rødfarge er Pinot Noir-druen en åpenbar vinner når man skal velge en frisk & lettere rødvinsstil. Pinot Noir er også kjent som vinen med høyest gjennomsnittspris per flaske og kan være litt tøff mot lommeboken, men det finnes prisgunstige alternativer fra Chile hos Vinmonopolet.

Økologisk Pinot Noir fra Chile
Pinot Noir kommer opprinnelig fra Frankrike, men stortrives i litt kjøligere områder i Chile. Valle de Colchagua som ligger i hjertet av Central Valley, er et av områdene som er verdt å merke seg for chilenske Pinot Noir-viner.

Pinot Noir er en elegant druesort med lys farge og subtile smaker. Det er en tander drue som krever ekstra omsorg. Den byr ofte på juicy og fruktige smaker i lett stil, men kan også være mineralsk og ha dyp kompleksitet. Med sitt tynne skall har den svært lite tanniner, og gir ofte smak av røde bær som f.eks. bringebær og kirsebær. Det er en druesort som er velegnet for lagring på eik, og vil over tid utvikle toner av sopp, vanilje, tobakk, krydder, lær og tobakk.

Chile sitt klima er optimalt for økologisk jordbruk. De beskyttende elementene som Stillehavet i vest, Andesfjellene i øst, isbreer i sør og ørken i nord, gjør Chile til et ideelt sted å dyrke økologiske druer, med veldig liten risiko for sykdommer og pest i vinmarkene.

En økologisk Pinot Noir fra kjøligere områder i Chile er ofte slank & saftig, med livlig og ren stil og aroma som er karakteristisk for druetypen, altså friske røde frukter og bløte tanniner. Chilensk Pinot Noir har også gjerne hatt noe tid på franske eikefat som gir en god fruktkonsentrasjon og god lengde.

 

Hvorfor velge økologisk?

  • Fri for kjemikalier og plantevernmidler.
  • Fremmer biologisk mangfold, jordhelse og vannbevaring.
  • Bærekraftig jordbruk for en naturlig balanse og rikere jord.
  • Støtter en bevisst og etisk livsstil.
  • Gir livsgrunnlaget til bønder og vingårdsarbeidere.
  • Sunt for jorda – sunt for kroppen

 

Økologisk Vintips!
Prøv gjerne en lett avkjølt økologisk Pinot Noir fra Chile, enten uten mat eller sammen med pizza, sopprisotto, and, hvit fisk eller salater. Går du for salat, så husk å velge økologiske grønnsaker.

 

 

Cono Sur Organic Pinot Noir

129,90 kr

/

75 cl

/

Ung og saftig, preg av røde bær og urter, litt varm og svakt krydret ettersmak.

Oppdag økologisk Pinot fra Chile på den internasjonale Pinot Noir dagen!

Chilensk Pinot Noir er ofte saftig, fruktdrevet og aromatisk med god syre. Et perfekt valg for å feire den internasjonale Pinot Noir dagen 18. august

Chilenske vinskatter

Denne høsten lanserer chilenske Concha y Toro flere kvalitetsviner fra Chile i Bestillingsutvalget på Vinmonopolet. Feir nasjonaldagen til Chile med å prøve ut noen chilenske nyheter.

Rosè, Frosé & Spritz

Avkjøl deg med disse super enkle og fruktige rosédrinkene i sommer. Passer like godt til hverdag som til fest. Prøv dem gjerne med en chilensk rosévin.

Sushi og chilensk Riesling: En uslåelig kombinasjon

Sushi er en favoritt blant mange. Her finner du en oppskrift på Maki sushi med laks og friske grønnsaker som er lett å lage, og som passer perfekt i sommervarmen. Vi anbefaler det med chilensk Riesling.

Crispy Chicken & amerikansk Chardonnay

Crispy Chicken & amerikansk Chardonnay - en spennende og litt annerledes kombinasjon Amerikansk Chardonnay lagret på bourbonfat er perfekt til lyst kjøtt og en ekstra god match til kylling. Så hvorfor ikke "go all american" style og prøv den til crispy chicken?

På date med Pinot Noir – det perfekte følge til Valentines!

Valentines Day nærmer seg, så hvorfor ikke date denne stadig mer populære, flotte, høyt elskede - men samtidig noe nervøse og lunefulle druen på mandag 14. februar? Vi snakker selvfølgelig om Pinot Noir fra Chile!

Aldersbekreftelse

For å kjøpe og konsumere alkohol med en alkoholstyrke på 22 % alc. Vol. eller lavere er aldersgrensen minimum 18 år. For å kjøpe og innta en alkoholdrikk med en alkoholstyrke på over 22% alc. Vol, aldersgrensen er minimum 20 år.

Denne nettsiden inneholder informasjon om viner.
Siden er ment for personer som er over den lovlige aldersgrensen på 18 år.