Pink Different

 

Tenk nytt om rosévin fra Chile! Prøv deg frem og kombiner rosa vin til grillmaten i sommer. Vi tror at både du og gjestene dine vil bli positivt overrasket! Rosévin er tøffere enn sitt rykte og passer til mer enn bare jålete og fisefin fingermat. Til sommerens grillmat – med flammer og røyk – er rosa viner et friskt og deilig innslag.

La oss hjelpe deg litt på vei, slik at du kan oppleve fantastiske grillkombinasjoner i sommer. Gjøre grillingen spennende. Bli inspirert igjen! Fjerne litt fokus fra den sedvanlige pølsa og koteletten som du ofte slenger på grillristene. Med en matrett som garantert vil heve øyenbrynene til grillgjester med lavt blodsukker, og begeistre selv den barskeste mannen i nabolaget – ja, selv han med fet bart og tribal-blekk. Prøv grillet blekksprut med rosévin fra Chile! En opplevelse som gjestene dine vil snakke om lenge.

Rosévin øker i popularitet blant både menn og kvinner, og fortjener like stor anerkjennelse som rødvin og hvitvin. Den rosa fargen er kanskje en av hovedgrunnene til at rosévin har fått et rykte som en feminin vin, og er blitt presentert som en «kosevin for snille piker på terrassen». Men rosévin er så mye, mye mer enn det. Ta vinen med fra terrassen bort til grillen!

Er du klar til å tenke nytt?
Ja, det er vi sikkert på at du er.
Her er en knallgod «holy shit»-kombo som bare må oppleves.

 

GRILLET CHILENSK BLEKKSPRUT

Pølser og koteletter på grillen gjennom hele sommeren? Nei takk. Prøv heller noe nytt og spennende, og server med rosévin. Kombinasjonen smaker fantastisk godt, er enkel og vil gjøre grillopplevelsen annerledes.

PS: Blekksprut skal ikke være vanskelig å få tak i. Google deg frem i ditt nærområde. Spør din lokale fiskesjappe eller matbutikk med ferskvaredisk.

 

Ingredienser 4 personer

 • 1 kg blekksprutarmer
 • 0,5 dl god olivenolje
 • 5-6 båter hakket hvitløk
 • 3 stk. lime
 • 2 ss hakket bladpersille
 • 1 ts oregano
 • 2 stk. spisspaprika

 

Fremgangsmåte:

1. Kok opp vann i en stor kjele. La blekksprutarmene trekke under lokk i ca. 40 minutter.

2. Legg blekksprutarmene i en stor bolle. Vend inn hakket hvitløk, 0,5 dl. olivenolje og la
den hvile i romtemperatur i en times tid.

3. Fyr opp grillen til medium og legg på store skiver av spisspaprika med skinnet ned.
Pensles med olje først.

4. Grill blekksprutarmene 3-4 minutter på hver side, slik at de får fin farge. Smaksett
med salt og pepper.

5. Legg blekkspruten på et fat og dryss over bladpersille, oregano, olivenolje og server
med grillet spisspaprika. Klem ut saften av lime over retten. Nyt noe nytt!

 

Buen provecho!

 

Prøv deg frem og kombiner rosa vin fra Chile til grillmaten i sommer.

Casillero del Diablo Rosé BIB

379,90 kr / 300 cl / Bestillingsutvalg

 • Rosé
 • Chile
 • 2021
Smak og duft av jordbær, appelsin, grapefrukt og lette toner av urter som rosmarin og basilikum. Tørr stil med medium syre og slank avslutning. Lettdrikkelig og ukomplisert

Passer til salater eller til grillet kylling og kalkun. Perfekt til grillet laks, scampi, reker, sjøkreps og ikke minst blekksprut.

Casillero del Diablo Rosé

119,90 kr / 75 cl / Bestillingsutvalg

 • Rosé
 • Chile
 • 2021
Aromatisk duft av bringebær, bjørnebær og sitrus. Smaken er også preget av røde bær og med et hint av urter. Modne bringebær med litt sødme i avslutningen.

Reke- eller kyllingsalat, eller som følge til spicy wraps og pastaretter med laks og skalldyr. Passer også som aperitiff og terrassevin.