Nyt høsten med krabbe & Chardonnay!

Julkaistu: 1.10.2024

Krabbe 3

Med høstferien i gang og krabbesesongen i full sving, er det mye å glede seg over.
Taskekrabben som koser seg langs norskekysten og spiser seg opp på våren og sommeren, blir nemlig mye bedre og mer kjøttfull om høsten. Matcher du krabben med en frisk hvitvin som chilensk Chardonnay, får du en herlig smaksopplevelse.

Nordmenn vil drikke hvitvin
Når det gjelder vintrender i Norge ser man en helt tydelig vridning mot det lyse og lette, og sakte – men sikkert, byttes rødvin ut til fordel for vintyper som hvitvin, musserende og rosévin. Trenden bekreftes på mange måter. For første gang på denne siden av tusenårsskiftet og trolig første gang noensinne, er hele tre av de seks mestselgende vinene på Vinmonopolet hvite. I drøyt 50 år har de fleste av Vinmonopolets butikker solgt mest rødvin, men dette er nå i ferd med å endres.

Prøv en økologisk Chardonnay fra Chile på boks
En økologisk og frisk Chardonnay som komplimenterer krabbekjøttets delikate sødme og havsmak på en flott måte, passer ypperlig til denne krabbesesongen. Tenk deg en vin med friske toner av sitrus, gule epler og fersken på nesen, samt hint av blomster og mineraler. Med en saftig munnfølelse med preg av eple og sitrus, supplert med innslag av tropisk frukt, smør og nøtter. Hvis man er så heldig å finne en slik vin, vil den matche perfekt til krabbe naturell, men også andre deilige krabbeoppskrifter fra krabbe.no.

Kortreist mat og økologisk vin
Økologisk vinproduksjon står sentralt i flere produsenter sin filosofi. Her vil druene dyrkes uten bruk av kunstige sprøytemidler eller gjødsel, noe som bidrar til et sunt jordsmonn rikt på næringsstoffer. Vinrankene blir frodigere, og druene blir mer smakfulle med en konsentrasjon og renhet som tydelig utrykker sin opprinnelse. La kombinasjonen av økologisk Chardonnay og kortreist krabbe toppe høstferien, og inviter til krabbefest med venner og familie.

Oppskrift – krabbe naturell

Ingredienser – 4 porsjoner

4 stk krabbe

1 stk loff

Majones

Sitron

Pepper

Fremgangsmåte

Kjøp krabbe.

Legg krabbekjøttet på en skive loff eller annet lyst brød.

En strek eller to med majones på toppen er godt.

Tips; En skvis sitron og litt pepper løfter smaken!

https://krabbe.no/oppskrifter/krabbe-naturell

Cono Sur Organic Chardonnay BiB

439,90 kr

/

300 cl

/

En ung og frisk økologisk Chardonnay fra produsenten Cono Sur i Chile.

Kjølige netter og morgentåke lar druene gjennomgå en lang vekstperiode som resulterer i god syre og friskhet i vinen. En godt konsentrert hvitvin som passer både med og uten mat.

Nyt høsten med krabbe & Chardonnay!

Med høstferien i gang og krabbesesongen i full sving, er det mye å glede seg over. Matcher du krabbe med en frisk hvitvin som chilensk Chardonnay, får du en herlig smaksopplevelse.

Oppdag økologisk Pinot fra Chile på Pinot Noir-dagen!

Chilensk Pinot Noir er ofte saftig, fruktdrevet og aromatisk med god syre. Et perfekt valg for å feire den internasjonale Pinot Noir dagen 18. august.

Reis inn i vinlandet Chile

Chile er en del av den nye verden, men vin har vært laget på den europeiske druefamilien Vitis Vinifera helt siden 1500-tallet, da spanske misjonærer brakte vinranker med seg fra hjemlandet.

Syrah og Pinot Noir fra Chile til hverdagsmat

Gjør hverdagen din en sanseopplevelse! Du kan utforske både Syrah og Pinot Noir fra Chile neste gang du lager pizza, pasta eller en god gryte. Sansene settes virkelig i sving når duft av røde og mørke bær, moreller, urter, krydder og lakris inntar kjøkkenet.

Crispy Chicken & amerikansk Chardonnay

Crispy Chicken & amerikansk Chardonnay - en spennende og litt annerledes kombinasjon Amerikansk Chardonnay lagret på bourbonfat er perfekt til lyst kjøtt og en ekstra god match til kylling. Så hvorfor ikke "go all american" style og prøv den til crispy chicken?

Chiles unike rødvinsdrue Carmenere

Nå har du sjansen til å bli bedre kjent med Chiles unike rødvinsdrue Carmenere, en kompleks smaksbombe av mørke bær og frukter med preg av tobakk, urter og krydder.

Aldersbekreftelse

For å kjøpe og konsumere alkohol med en alkoholstyrke på 22 % alc. Vol. eller lavere er aldersgrensen minimum 18 år. For å kjøpe og innta en alkoholdrikk med en alkoholstyrke på over 22% alc. Vol, aldersgrensen er minimum 20 år.

Denne nettsiden inneholder informasjon om viner.
Siden er ment for personer som er over den lovlige aldersgrensen på 18 år.