Sushi og chilensk Riesling: En uslåelig kombinasjon

Imponer med hjemmelaget Sushi

Sommeren er her, og da passer det med retter som er friske og smakfulle, og ikke for tunge. Sushi er en favoritt blant mange, og de fleste av oss bestiller det kanskje oftere enn vi lager det selv.  Her finner du en oppskrift på Maki sushi som er lett å få til hjemme. Vi anbefaler å prøve chilensk Riesling i glasset for en uslåelig kombinasjon.

Få mattrender har vokst raskere enn sushi, og på noen restauranter kommer det bokstavelig talt på løpende bånd. Det er overraskende lett å lage sushi, og det er en sosial rett å spise på lik linje med taco og tapas. Her i Norge har vi også god tilgang til sjømat av svært god kvalitet, noe som gjør det enda enklere å kjøpe ingredienser og lage det hjemme.

Prøv deg på Maki sushi med oppskriften under. Vår oppskrift inneholder laks, men hvis du ønsker å prøve noe annet kan du gjerne bytte ut laks med f.eks. kveite, scampi, eventuelt kylling eller tofu hvis du ikke ønsker å spise sjømat.

 

Maki med laks, agurk og avocado

 • 4 makiruller (24 makibiter)

Ingredienser:

4 nori-plater og bambusmatte
200 g Salma-laks
1 agurk
2 avokado
Sesamfrø
Soyasaus
Ingefær
Wasabi

Sushiris:

250 g sushiris
0,5 liter vann
0,5 dl sushieddik

*Alle ingredienser og utstyr finnes i de fleste matbutikker

Tilberedning:

 1. Begynn med sushirisen – følg anvisning på pakken.
 2. Hell over sushieddik, og bland godt inn i risen for å få klebrig ris med riktig konsistens.

Sett risen til side for avkjøling.

 1. Kutt laks, avokado og agurk i tynne strimler på ca. 1 cm bredde.
 2. Rull ut bambusmatten og kle den med plastfolie. Legg en nori-plate på folien med den glatte siden ned. Legg så et jevnt lag med sushiris på nori-platen. Strø litt sesamfrø over risen.
 3. Snu siden med ris ned mot bambusmatten slik at risen vender utover når du skal rulle. Legg agurk, avokado og laks midt på nori-platen. Rull deretter sammen til en fast rull med hjelp av bambusmatten og klem godt sammen.
 4. Kutt rullen i seks like store biter med en fuktig og skarp kniv.

Server med soyasaus, ingefær og litt wasabi på siden.

Tips: Bruk gjerne andre grønnsaker som f.eks mango og vårløk i makirullene for variasjon.

 

Chilensk Riesling fra Bío Bío-dalen
Riesling er en drue som vi nordmenn har lagt vår elsk på. En av de fine tingene med Riesling-druen er at den kan brukes til mange ulike typer vin; søte, halvtørre, tørre og musserende. Den trives godt i ulike land over hele verden, og vi kjenner godt til tysk Riesling. Chile derimot er kanskje ikke det landet man tenker på først når det kommer til Riesling, men i Bío Bío-dalen, helt sør i Chile, er spesielt gunstig for Riesling som stortrives i kjøligere områder. Resultatet blir en elegant fruktig og syrerik vin. Typisk for Riesling-druen er at den tar opp smaker fra jordsmonnet. I en Riesling fra Bío Bío vil du vanligvis bli møtt av en aromatisk vin med sitrus, hvite blomster, grapefrukt, mineraler og litt petroleum. En smaksbombe av en vin!

Vinmarkene i Bío Bío-dalen

 

Vintips:
Sushi er friskt og litt spicy, og trenger en vin som har både litt fylde og litt sødme, og her er chilensk Riesling det perfekte følge med sin aromatiske og friske stil. Chilensk Riesling kan gjerne drikkes for seg selv på terrassen, men det er også en ypperlig matvin. Den passer godt til skalldyr, ceviche, og asiatisk inspirerte retter, og er en uslåelig kombinasjon til sushi.

Cono Sur Single Vineyard N°23 Riesling

139,90 kr / 75 cl / Basis, kat. 3

 • Hvitvin
 • Chile
 • 2022
Aromatisk, frisk og floral med sitrus, grapefrukt og lett petroleumspreg . Elegant og velbalansert med god lengde.

Nydelig til retter av sjømat og hvitt kjøtt. En god match også til oster.

 • Økologisk
 • Nyhet