På date med Pinot Noir – det perfekte følge til Valentines!

Møt chilensk Pinot Noir- ung, frisk & fruktig!
Valentines Day nærmer seg, så hvorfor ikke date denne stadig mer populære, flotte, høyt elskede – men samtidig noe nervøse og lunefulle druen på mandag 14. februar?

I kjølige Casablanca Valley i Chile trives Pinot Noir-druen særdeles godt, her kan du gå på date med en prisgunstig, ung, saftig, ren og bærdrevet Pinot Noir med en liten touch av eik.

Perfekt følge til din Valentine!
En avkjølt ung, frisk og fruktig Pinot Noir er nydelig i glasset, men også en glimrende matvin. Pinot Noir er en frisk drikkevin, men også ypperlig til hverdagsretter som enkle gryter, pasta, pizza, og vegetarretter.

Som mange andre vindruer vi kjenner, har også Pinot Noir opphav fra Frankrike, nærmere bestemt i Burgund. Den er en av de eldste kultiverte druesortene i verden og ved siden av Chardonnay, Cabernet Sauvignon og Riesling gir Pinot Noir noen av de beste vinene i verden. Den er beundret og elsket, ja nesten forgudet verden over, samtidig som dens noe nervøse og uberegnelige personlighet holder vinmakere på tå hev.

Stadig mer populær
De siste årene har vi sett en stor økning av lyse og lette viner i Norge, særlig innenfor hvitvin, rosé og musserende. Men, lettere og lysere rødviner er også på fremmarsj.

Et godt eksempel er Pinot Noir som blir stadig mer populær i Norge. Det finnes nå 42 Pinot Noir-viner i på flaske i basisutvalget på polet; 17 fra Frankrike, 11 fra USA, 4 fra New Zealand, 3 fra Australia, 2 fra Tyskland og 2 fra Chile. I tillegg finnes det hele 17 Pinot Noir på Bag-in-Box tilgjengelig, men kun en i basis foreløpig.

 

Vintips!

Pinot Noir fra Chile er friske og matvennlige og passer godt til kylling, svin, kalv, pasta, pizza, italiensk salami samt hvit fisk og vegetarretter. Hva med å servere en hjerteformet pizza til Valentines i selskap med en avkjølt Pinot Noir?

Casillero del Diablo Pinot Noir

124,90 kr / 75 cl / Basisutvalget, SB4R, SB5L

  • Rødvin
  • Chile
  • 2022
Aromatisk på nese, med frisk og innbydende duft av moreller og bringebær. Lett og delikat smak av jordbær og bringebær, med hint av lakris. Slank og syredreven i munnen. Tørr stil.

Grillet tunfisk og torsk. Lyst kjøtt som kalv og svin, gjerne sammen med sopp. Spennende sammen med asiatisk mat, både thai og indisk.

  • Lettvektsflaske