Gå for rosa 17. mai!

Våren her er, solen titter frem og 17. mai nærmer seg med stormskritt. Det blir en annerledes 17. i år, men la oss gjøre det beste ut av det og bruke litt tid på å planlegge mat og drikke til den store dagen.

Vår, sol og 17. mai gjør at vi tilbringer mer tid på terrassen og en lang og god frokost eller buffet hører med på selveste nasjonaldagen.  Går du for rosa drikke finnes det mange gode alternativer som også er miljøsmarte. BIB er en bag-in-box, PET er en plastflaske og pouch er en ståpose og alle er lette, uknuselige og praktisk å bære med seg. BIB, PET og pouch er alle merket som miljøsmarte emballasjetyper hos Vinmonopolet.


Foto: produsenten

ROSÉ TIL ROSA MAT
Rosa mat som laks, ørret og reker er midt i blinken til  de aller fleste roséviner eller prøv en lett og deilig fikensalat til buffetbordet. Som rosa dessert kan man f.eks lage en frisk jordbærmousse. Ta gjerne miljøsmarte  rosévalg og gå for BIB, pouch eller PET på 17. mai.

Fikensalat med pære og honningglaserte pekannøtter (2 pers)

Ingredienser:
Valgfri salat, 4 fiken, 2 pærer, 3 ss olivenolje, Maldonsalt, 100 g pekannøtter, 2 ss smør og 2 dl honning

Fremgangsmåte honningglaserte pekannøtter:

1: Rist nøttene i en varm, tørr panne.

2: Legg dem over på en tallerken. Ha honning og smør i stekepannen og la det smelte sammen.

3: Ha i nøttene og la dem putre i 1-2 minutter.

4: Legg de tilbake på tallerkenen og avkjøl før du blander de i salaten.

Vend salat i olivenolje og maldonsalt. Skyll fiknene, skjær av stilkene og del i båter. Skrell av skallet på pærene og kutt i passende biter. Legg fiken, pærer og honningglaserte pekannøtter i salaten.

Tips: Legg gjerne til Serranoskinke og oster som camembert eller mild blåmuggost for en fyldigere salat og topp gjerne med bringebær for en friskere smak.