Empanadas på grillen

Empanadas fins i mange varianter, her er en veldig god variant du også lett kan tilberede på grillen.

EMPANADAS

Deig til 10 empanadas:
150 g smør
5 dl hvetemel
1 dl kaldt vann
½ ts salt

Fyll:
600 g kjøttdeig
2 ss olje
1 stk. løk
50 g sorte oliven
2 stilk stilkselleri (stangselleri)
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss eddik, 7 %
1 ss tomatpuré
2 ss worcestershiresaus

SLIK GJØR DU

Bland mel, smør og salt. Smuldre til du får en kornete deig. Rør inn det kalde vannet og kna deigen til den er smidig, bruk evt. foodprosessor. Dekk deigen med plastfolie og sett den kjølig i minimum en time, eller gjerne natten over.

Brun kjøttdeigen i to omganger på sterk varme i litt olje og legg til siden. Finhakk løk, la den surre i pannen. Bland i kjøttdeigen, oliven og stilkselleri. Tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke i ca. 20 minutter. Avkjøles.

Kjevle ut deigen til den er ca. 3 mm tykk. Legg over en liten rund frokosttallerken, skjær rundt kanten med kniv. Fordel to store spiseskjeer av fyllet på den ene halvdelen. Pensle rundt kanten med pisket egg. Brett deigen over fyllet, klem kantene godt sammen med en gaffel. Legg de på en smurt plate og pensle med egg.

Lag et snitt på toppen av hver empanadas slik at dampen kommer ut. De kan stekes i ovn på 200°C i ca. 15 minutter, men vi velger å legge de på grillen. Da pensler du utsiden med egg og griller de over indirekte varme i 10 – 15 minutter til de har fått en gyldenbrun farge.

Tips: Lag gjerne empanadas dagen i forveien, sett kaldt, og stek rett før du skal servere dem. Husk å dekke til med plastfolie når de står kaldt. I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.

Vintips

Klassiske empanadas bør følges av en klassisk vin, en vin som er rik på smak med tydelig preg av modne og sødmefulle bær, som matcher den smakfulle kjøttdeigen i empanadaen. Vi anbefaler derfor denne rødvinen med middels fylde og klar druesmak.

 

 

Oppskrift fra matprat.no