Chilenske kyllingspyd med Polenta

Grillspyd er sunn og lettvint grillmat og kan varieres i det uendelige. Kjøttbiter, grønnsaker og eventuelt frukt bør deles opp i like store biter, og på 5-10 minutter har du et ferdig måltid. Her får du tips til noen deilige chilenske grillspyd du kan lage på grillen i sommer.

Foto: Matprat.no

Hvis du bruker trespyd bør de bløtlegges i kaldt vann i ca. 20 minutter på forhånd. Da unngår du at de begynner å brenne.

Chilenske kyllingspyd
4 stk kyllingfilet

Ingredienser:
Marinade
Saft av 2 stk appelsin
Saft av 1 stk sitron
1 båt finhakket hvitløk
½ ts tørket oregano
½ ts malt spisskummen
¼ ts malt nellik
¼ ts malt kanel
1 ts salt
¼ ts pepper

Pebre
5 ss olivenolje
 ss hvitvinseddik
4 ss vann
6 ss finhakket frisk koriander
1 stk hakket sjalottløk
½ stk finhakket rød chili
1 båt finhakket hvitløk
½ ts salt

Polenta
5 dl vann
½ ts salt
1 dl polenta
50 g smør i terninger
2 ss revet parmesan
¼ ts pepper

Det finnes mange typer polentamel. Noen typer trenger lang koketid, mens det for andre typer kun trengs et lite oppkok. Les gjerne på pakken for koketips.

Fremgangsmåte:

  • Bland alle ingredienser til marinaden i en liten skål.
  • Skjær kyllingfilet i tykke strimler og legg dem i en plastpose. Hell på marinaden og knyt posen godt igjen. Mariner kjøttet i kjøleskap i minst 4 timer, gjerne natten over.
  • Ta kyllingstrimlene ut av marinaden og tre dem på spyd.
  • Rør sammen alle ingredienser til pebre.
  • Kok opp vann, ha i salt og pisk inn polentamel. Pisk godt i ca. 1 minutt til polentaen blir passelig tykk i konsistensen. Trekk kasserollen av platen og rør inn smør og parmesan. Smak til med salt og pepper.
  • Grill spydene på direkte varme til de er gylne og gjennomstekte, ca. 6 minutter. Snu spydene ofte slik at det ikke brenner seg.
  • Rens granateple og dryss granateplekjerner over kyllingspydene ved servering. Pynt gjerne med frisk koriander.

Kilde: Matprat.no

Vintips:

Vi anbefaler denne Carmeneren til sommerens grillmat. Den passer til alt av kjøttretter, pizza og pasta, gjerne litt spicy. God til modne oster, men perfekt som grillvin.

Vinen kommer fra en av Chiles største økologiske og biodynamiske vinprodusenter. Her er de overbevist om at bærekraftig, økologisk og biodynamisk jordbruk gir sunnere vinstokker og bedre druekvalitet som tydelig uttrykker sin unike karakter. Navnet er viktig for vinprodusenten, og er en hyllest til hva naturen kan gi oss av kraft og styrke. Adobe er et enkelt søramerikansk byggemateriale, laget av tørket leirstein kombinert med andre naturlige elementer som f.eks. halm. Hanen er ikonet på alle Adobe-vinene og den symboliserer solen, som kombinert med jorden, gir unike og friske kvalitetsdruer til deres økologiske viner.